30 Aralık 2007 Pazar

Altın Kelebek: Hürriyet Haberi

http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=3411170
2006 Türkiye güzeli Merve Büyüksaraç, davetin son yıllarda yapılan en kusursuz gece olduğunu söyledi.

Milliyet 27/09/2007

Türkiye'den oy bekliyor

Dünya Güzellik Yarışması'nın internet sitesinde, jürinin fikir edinmesi için önemli bir yere sahip olan sanal oylama başladı



Star TV tarafından mayıs ayında düzenlenen Türkiye Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen 17 yaşındaki Merve Büyüksaraç, 30 Eylül'de Polonya'da yapılacak Dünya Güzellik Yarışması'nda ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Resimde yetenekli
Yarışmada jürinin fikir edinmesi için önemli bir yere sahip olan internet oylaması da başladı.
20 gündür Polonya'da kampta bulunan ve yarışma günü Yıldırım Mayruk ve Hanife Çetiner imzalı kıyafetlerle ülkemizi temsil edecek olan Büyüksaraç, www.missworld.tv ya da http://missworldvote.client.ninesystems.com/signup.php adreslerinde Türk halkından oy bekliyor.
Star TV'nin yarışmasına Ankara'dan katılan Merve, basketbol ve voleybol oynuyor, mücevher tasarımı yapıyor. Latin danslarını seven Merve Büyüksaraç, yarışmada birinci olduktan sonra resim yeteneğiyle de dikkat çekmişti.

Sabah Gazetesi Röportaj'ı


Arzum Onan gibi olmak istiyorum

2006 Türkiye Güzeli Merve Büyüksaraç, podyum dünyasında kendine Deniz Akkaya gibi şaşaalı değil Arzum Onan gibi mütevazı bir yol çizmek istediğini söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda kraliçelik tacını takarak 'Miss Turkey' olan Merve Büyüksaraç, kendisine idol olarak Arzum Onan'ı seçti. Geçtiğimiz hafta ÖSS sınavına giren genç manken kraliçe seçildikten sonra TED Ankara Koleji'ndeki arkadaşları tarafından kıskanıldığını belirterek, "Benim için 'okulda ondan güzel kızlar' var dediler" şeklinde konuştu. Üniversite okumaya kararlı olduğunu vurgulayan Türkiye Güzeli, podyum dünyasında Deniz Akkaya gibi değil Arzum Onan gibi bir hayat yaşamak istediğine dikkat çekti. 'Taze kraliçe' taç taktıktan sonra yaşadığı değişimleri ve gelecekle ilgili projelerini anlattı:

'İNSANLARA MESAFE KOYDUM'

* Sokakta herkes beni tanımaya başladı. İlk günler yadırgadığım bir şeydi, yavaş yavaş alışıyorum. İyi defilelerde yer almaya başladım. Uğurkan Erez gibi bir isimle, Yıldırım Mayruk'la çalışıyorum. Benim için çok şey değişti. Bu isimlerle daha önce çalışacağımı rüyamda görsem inanmazdım.

*
İşler büyüyünce sorunlar da büyüyor doğal olarak. Mesela Miss Turkey olduktan sonra hangi insanın iyi hangisinin kötü olduğunu daha iyi anladım. İnsanlarla arama mesafe koydum.

* Birlikte podyuma çıktığım kimseden kıskançlık görmedim. Ama lise çevremde bu duyguyu yaşadım. 'Okulda ondan daha güzelleri var' diyenler oldu. Aslında TED Ankara Koleji'nden güzel kızlar çıkıyor. Mesela Ece Sükan da bizim okuldan.

'ÇOK İYİ BİR EVLİLİK YAPTI'

*
Arzum Onan gibi olmak istiyorum. Bunu çok net söyleyebilirim. Deniz Akkaya da çok başarılı, onun da güzelliği dillere destan ama Arzum Onan küçüklüğümden beri çok beğendiğim biridir. Çok güzel bir evlilik yaptı, çocuğu oldu. Hâlâ işinde de özel hayatında da başarılı.

* Evleneceğim kişinin dürüst olmasını isterim. Bana herhangi bir konuda yalan söylemesin. Eşim olacak insan baba ruhu taşımalı.

Röportaj: BÜLENT İPEK